Szeptember 29-én, pénteken, a Katolikus Társadalmi Napok keretén belül került sor az ünnepi szentmisére a veszprémi Szent Mihály – főszékesegyházban, amelynek végén a Szent Gellért érdemérmek kiosztására is sor került.
A szentmisét Székely János szombathelyi főpásztor celebrálta. Szentbeszédében kiemelte, hogy a legfőbb célnak egy ember életében annak kell lennie, hogy szeressen. Üdvözölte a díjazott pedagógusokat és technikai dolgozókat és Isten áldását kérte további munkájukra.
A záró áldás előtt Udvardy György veszprémi érsek átadta az érdemérmeket és okleveleket. Ebben az évben óvodánkból Törösné Földing Melinda, a Mókus csoport óvónénije vette át az ezüst fokozatú díjat. Méltatását  Dékány Árpád Sixtus O.Cist. olvasta fel, melyből röviden idézünk:
„Szeretettel, megértéssel, segítőkészen fordul a gyermekek és szüleik felé. Óvodapedagógusi pályáját hivatásként éli meg, nyugalmat, harmóniát, biztonságot teremt csoportjában, odaadással, lelkiismeretesen neveli, fejleszti az iskolai életre felkészíti a rábízott gyermekeket. Munkáját a gyermekszeretet, a következetesség, a segítőkészség, az igényesség jellemzi. A munkatársakkal és a szülőkkel empatikus, toleráns magatartást tanúsít, ötleteivel szívesen segíti mások munkáját is. Kitartó, megbízható munkaerő, minden téren lehet rá számítani. Lelkesedésével, innovatív szemléletével az intézmény hatékony működése érdekében munkálkodik… Hitében elkötelezett, családjával együtt aktív tagja az egyháznak. ”

Az elismerése örömében kollégái együtt osztoznak.