Fontos közlemény az óvodai gyermekfelügyeletről és az étkezés igénybevételének lehetőségéről!

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 11. § (2) bekezdése alapján az óvodákban rendkívüli szünet van érvényben 2021. március 8-tól április 7-ig!

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről szóló 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelet 1. § (1) bekezdésében foglaltaknak megfelelően a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről.

Felkérjük a szülőket, hogy gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe.

Az óvodánkra vonatkozó szabályok 2021. március 9-étől (keddtől):

2021. március 8-tól április 7-ig kizárólag azok számára biztosított a gyermekfelügyelet, akik semmilyen formában nem tudják megoldani gyermekük felügyeletét!!

A gyermekfelügyelettel kapcsolatos tudnivalók:

  1. Az intézmény nem fogadja azokat a gyermekeket, akik, vagy akiknek szülei, vagy velük egy háztartásban élő hozzátartozójuk az elmúlt két hétben külföldön tartózkodott.

  2. A lázas beteg gyermek, vagy akivel közös háztartásban lázas személy él, nem jelenhet meg az óvodákban amennyiben mégis megjelenik, és ezt az állapotot az intézmény dolgozói észlelik, a gyermek hazaküldéséről haladéktalanul intézkedhetnek.

  3. Betegségből a közösségbe visszamenni csak orvosi igazolással lehetséges!

  4. Ahhoz, hogy az óvodai ellátás szervezhető legyen, a szülőknek nyilatkozniuk kell azzal kapcsolatban, hogy az elkövetkezendő napokban erre pontosan mikor tartanak igényt.

Az ügyelet igénylésénél előnyt élveznek az alábbi munkakörökben dolgozók:

1. egészségügyi dolgozó,
2. gyógyszertári dolgozó,
3. élelmiszerbolti dolgozó,
4. rendvédelmi szervnél dolgozó,
5. közszolgálati dolgozó.

Fontos, hogy csak a kitöltött és visszaküldött nyilatkozattal rendelkező gyermekeket tudjuk fogadni!

A kitöltött Nyilatkozatot, kérjük e-mailen elküldeni a

szentannaovoda@veszpremiersekseg.hu-mail címre, vagy személyesen az óvoda postaládájába bedobva juttassa el az intézménybe! A Nyilatkozat letölthető óvodánk honlapjáról.

Az érkezés napján csak annak a gyermeknek tudunk étkezést biztosítani, aki előző nap délelőtt 9:00 óráig jelezte ennek igényét e-mailben, vagy telefonon.

Az ügyeletet kiscsoportos formában szervezzük meg, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyeletét tudjuk biztosítani.

A gyermekek ügyeleti érkezése és távozása az eddig megszokott, járványügyi szabályoknak megfelelően történik.

Az óvoda dolgozói biztosítják a szigorú higiéniai feltételeket. A használatos eszközök minden nap fertőtlenítésre kerülnek.

Az intézmény egész területén orrot és szájat eltakaró maszk viselése kötelező!

Az óvodapedagógusok beosztása szintén szigorú rendben, ügyeleti formában fog megtörténni, tehát azt nem tudjuk garantálni, hogy a gyermekeknek saját óvó nénijük által biztosítjuk a felügyeletet.

Az óvodába érkezéskor kérjük, hogy csak a legszükségesebb holmikat, ruhadarabokat tegyék az óvodai zsákba. Játékokat a gyermekek lehetőleg ne hozzanak a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

Kizárólag étkeztetés igénybevételére vonatkozó információk:

A gyermekek, tanulók étkeztetését a veszélyhelyzet ideje alatt teendő, egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokkal kapcsolatos intézkedésekről, valamint a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatásoknak, a veszélyhelyzet ideje alatt elrendelt működési rendjéről szóló 556/2020. (XII.4,) Korm. rendelet szabályainak megfelelő alkalmazásával kell biztosítani.

Azaz, akiknek a családja otthon nem tudja megoldani óvodás gyermeke étkeztetését – a Központi Óvodakonyháról – Pápa Fáy A ltp.- 11:00-12:30 óráig van lehetőség az étel elhozására. Ennek részleteiről kérésre, óvodánk gazdasági vezetője ad tájékoztatást a szentannaovoda@veszpremiersekseg e-mail címen.

Kérem Önöket, hogy alaposan mérlegelve a járványügyi helyzetet, s egyben a fenti feltételeket, csak és kizárólag azok a Családok vegyék igénybe az ügyeletet, ahol ez feltétlenül szükséges!!

Pápa, 2021. 03.09.

Tarróné Szücs Zita

óvodavezető